icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 september 2024

Het startsein van een duurzame en spetterende woonwijk!

OCW, OntwikkelCombinatie Wilderszijde, kondigt samen met de wethouder Simon Fortuyn en de toekomstige bewoners van fase 1 met trots de start van de gebiedsontwikkeling van Waterwijk aan. Een nieuwe en toekomstbestendige woonwijk gelegen in de gemeente Lansingerland. Deze ambitieuze ontwikkeling richt zich op het creëren van een duurzame, groene en leefbare omgeving, waarbij zowel de gemeenschap als de natuur centraal staan. De nieuwe wijk zal ruimte bieden aan 515 woningen, waarvan een groot deel gericht is op betaalbare koop- en huurwoningen. De wijk is ontworpen met een sterke nadruk op duurzaamheid en energie-efficiëntie, met aandacht voor groene infrastructuur en het bevorderen van biodiversiteit.

“Onze ambitie is om Waterwijk te transformeren tot een toekomstbestendige wijk. Een klimaatbestendig gebied met voldoende ruimte voor water, biodiversiteit en groen, gecombineerd met aantrekkelijke, duurzame woningen van verschillende types. In samenwerking met de gemeente Lansingerland creëren en realiseren we een wijk waar je graag verblijft en waar je je thuis voelt.” zegt Ivar Legue, Vastgoedontwikkelaar OCW.

 

De wijk zal bestaan uit energiezuinige woningen die voldoen aan de laatste normen op het gebied van energieprestaties. Groene en waterrijke zones, zoals parken, singels, vijvers en groene daken, ondersteunen een duurzaam watersysteem en bevorderen de biodiversiteit. Dankzij het uitgebreide fietspadennetwerk en de uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer wordt de wijk autoluw, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van deze woonlocatie.

 

OCW, Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde is een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed, en Van Omme & De Groot. Met een focus op kwaliteit, leefbaarheid en toekomstbestendigheid streeft OCW ernaar om de balans tussen mens, omgeving en natuur te waarborgen.

Planning en toekomst

De realisatie van de eerste 54 woningen wordt verzorgd door VolkerWessels onderneming Kroon & De Koning. De bouw is  gestart met een geplande oplevering van de eerste fase in 2025. In totaal zal de ontwikkeling van Wilderszijde enkele jaren in beslag nemen, waarbij gefaseerd woningen en voorzieningen worden opgeleverd.