icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 september 2024

Eigen Haard en Kroon & de Koning tekenen voor bouw 44 appartementen Blomwijckerpad in Amsterdam

Begin september ondertekenden Anke Huntjens (bestuurder) en Nicole de Vrij (directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer) namens Eigen Haard en Arto in ’t Veld en Ivo Zweekhorst, beiden directeur van Kroon & de Koning, de turnkey overeenkomst voor de bouw van 44 middeldure huurappartementen aan het Blomwijckerpad in de Wildemanbuurt in Osdorp, Amsterdam Nieuw-West.

Duurzame appartementen

De verouderde garageboxen, die op de locatie stonden, zijn inmiddels gesloopt. Daarvoor in de plaats worden twee appartementencomplexen, een ontwerp van DOOR Architecten, met ieder 22 appartementen gebouwd. De twee- en driekamer appartementen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, worden verwarmd met stadswarmte, zijn extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Op verzoek van de gemeente Amsterdam is extra aandacht besteed aan klimaatadaptatie. Zo wordt het groene, sedumdak uitgevoerd als retentiedak: goed voor de opvang van regenwater. De toekomstige huurders kunnen hier straks dus comfortabel en energiezuinig wonen.

Behoefte aan middeldure woningen

‘In de Wildemanbuurt in Osdorp zijn vooral veel sociale huurwoningen', licht projectontwikkelaar Jos Witjes toe. ’Tegelijkertijd is er in deze wijk heel veel behoefte aan woningen voor mensen met een middeninkomen. Daarom bouwen we op deze plek middeldure woningen. Dat zorgt voor een gemengde buurt, waar verschillende huishoudens en mensen met elkaar samen leven.’

Planning

Kroon & de Koning, een VolkerWessels onderneming, verwacht eind 2024 te starten met de bouw. De oplevering van de appartementen staat gepland voor de tweede helft van 2025.