icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 juni 2024

BABEL wint 3e plaats publieksprijs Rotterdam Architectuurprijs 2024!

Babel, op de Lloydpier, is de uitkomst van een open oproep van de gemeente Rotterdam om ontwikkelaars en architecten uit te dagen nieuwe woonvormen voor gezinnen te ontwikkelen.

Architect Laurens Boodt en opdrachtgever AM zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw, gerealiseerd door bouwcombinatie Kroon & de Koning BV en Boele & van Eesteren.
De taps toelopende woontoren is geïnspireerd op het schilderij ‘De toren van Babel’ van Pieter Bruegel. Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt.
 
Onze felicitaties voor de winnaars van de 1e en 2e plaats van de publieksprijs Metrostation Strand (Marc Verheijen en De Architectenploeg Rotterdam) en Prinsessenflats (A3 Architecten). En natuurlijk ook voor de winnaar van de Vakjuryprijs: Grondstoffenstation Afrikaanderplein van Superuse.

Lees meer over BABEL Rotterdam, 24 tweelaagse woningen Babel